INSERTION

PROJECT

description

The vision of the architect is to shape the existing building to insert the new intervention. The lighting is therefore part of the proposed architecture.

The main architectural aspect is linearity. The latter is treated vertically to frame the nocturnal perception and horizontally to reveal the courses. There is also a hierarchy between the two entries. The main entrance is more assertive than the service entrance.

IMPACT

of light

The lighting is inserted into the architecture. The light becomes a revealing element, without blurring the architectural arrangement of the materials. A light balance is proposed to suggest depth between the three vertical planes. The first plane is the vegetation, the second is the wood siding and the last is the interior space.

USER

experience

The original wish is that the light is magical, like during a sunrise or a sunset.

Indeed, light is present, but we focus more on the effect it has on the environment than on its origin. The evolution of the light on the site accompanies the visitor in his discovery of the installation. The user feels himself progressing in different colored atmospheres without determining the beginning and the end of each one. The created universe is unique and evolving.

Client

BBP Énergies-Starto

 

Mission

Design and realisation

 

Collaboration

Atelier Tautem

 

Location

Montreal

 

Year

2013

 

 

FR

UDO Inc. © 2018 • All rights reserved

UDO's logo
UDO's logo
UDO's logo
UDO's logo
UDO's logo